Siste kommentarer

 • Forbrukslån med betalingsanmerkning

  Peter James 15.10.2016 09:11
  Trenger du penger til å investere i enkelte område av spesialisering som vil tjene deg? og du ikke ...
   
 • Forbrukslån med betalingsanmerkning

  Barclay 02.09.2016 22:15
  Et personlig lån for deg En Barclayloan er en enkel måte å låne, med en fast rente som er private.
   
 • Forbrukslån med betalingsanmerkning

  luther 19.04.2016 12:19
  er du på jakt etter lån, hvis ja kontakt meg nå via e-post som johnlutherloanfirm1@outlook.com jeg ...
   
 • Kreditt for pensjonister

  mathis hubert 04.03.2016 12:52
  Jeg begynte i finanssektoren til å hjelpe mennesker i nød, og det er på 5 år. Faktisk kan jeg hjelpe ...
   
 • Kriterier for å få forbrukslån i norske banker

  Tordis 23.09.2015 13:00
  Det er sant at inntektskravet på hele 200 000 kroner, noe som ekskluderer en hel del kunder fra å ...

Nå bør du eie – og ikke leie

3.8571428571429 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.86 (7 Votes)

Om man bør eie egen bolig eller leie er et spørsmål som har et todelt svar, og det avhenger av flere faktorer hva som er mest gunstig. Som regel vil man over lengre tid tjene på å eie, noe de siste årtiene har bevist gang på gang. Allikevel har det aldri vært mer gunstig å eie bolig enn hva det er når vi nå skriver 2015, takket være et historisk lav rentenivå. Og samtidig som styringsrenten fortsetter å krype nedover, så har det heller aldri vært enklere å forhandle seg til en lav rente.

Egen leilighet

 

Slik får du lav rente på boliglånet
Med mindre du skal bo på stedet i mindre enn to år, så vil det lønne seg å kjøpe bolig fremfor å leie. Dette fordi at man da betaler ned til seg selv, i stedet for å betale husleie som er penger man aldri ser igjen. Dessuten får man 28% avdrag på skatten når man betaler renter på et boliglån, slik at den reelle kostnaden for å eie er langt mindre enn hva man først tror. Og som du kunne lese innledningsvis, så har det generelle rentenivået i Norge aldri vært lavere – og det er naturligvis til stor glede for boligeiere landet over.

De fleste banker har de siste månedene kuttet renten på sine boliglån, og det kommer trolig også til å skje fremover. Dette skjer som følge av at sentralbanken kutter styringsrenten for å få den norske økonomien på bedringens vei. Samtidig så øker konkurransen bank landets banker om å kapre lånekunder, slik at bankene nå er mer velvillige til å tilby en lavere rente enn hva de var tidligere.

Men det er slettes ikke sikkert at denne renten kommer flyvende i fanget ditt – du må selv gjøre en innsats for å få den. Riktignok så blir alle boliglån billigere når bankene skrur ned den generelle renten, men gjennom å forhandle med banken kan du få et rimeligere boliglån. En enkel telefon til din kundekontakt kan sørge for at du sparer flere prosentpoeng på renten, noe som kan utgjøre både hundre- og tusenlapper i måneden.

Stadig økte leiepriser
Leieprisene i de største byene i landet fortsetter å stige. I Oslo er gjennomsnittsprisen for å leie på hele 11 000 kroner (for en 2-roms). Denne summen tilsvarer et boliglån på over to millioner kroner, der store deler av summen er avdrag på lånet. Men igjen så må alt sees i perspektiv, ved kjøp av leilighet kommer ofte en del kostnader som nye møbler, dokumentavgifter, flyttehjelp og så videre. Ved leie av bolig så er disse kostnadene langt mindre, og hvis man bare skal bo i leiligheten en kortere periode, så vil det fortsatt lønne seg å leie – selv om leieprisene fortsetter å stige.

Kommentarer   

 
Olaf
0 #1 Olaf 02-06-2015 11:15
Det er sant at det er bedre å kjøpe blanding. Leie en leilighet for meg har alltid vært et verre alternativ :-)
Siter
 

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode