Siste kommentarer

 • Forbrukslån med betalingsanmerkning

  Peter James 15.10.2016 09:11
  Trenger du penger til å investere i enkelte område av spesialisering som vil tjene deg? og du ikke ...
   
 • Forbrukslån med betalingsanmerkning

  Barclay 02.09.2016 22:15
  Et personlig lån for deg En Barclayloan er en enkel måte å låne, med en fast rente som er private.
   
 • Forbrukslån med betalingsanmerkning

  luther 19.04.2016 12:19
  er du på jakt etter lån, hvis ja kontakt meg nå via e-post som johnlutherloanfirm1@outlook.com jeg ...
   
 • Kreditt for pensjonister

  mathis hubert 04.03.2016 12:52
  Jeg begynte i finanssektoren til å hjelpe mennesker i nød, og det er på 5 år. Faktisk kan jeg hjelpe ...
   
 • Kriterier for å få forbrukslån i norske banker

  Tordis 23.09.2015 13:00
  Det er sant at inntektskravet på hele 200 000 kroner, noe som ekskluderer en hel del kunder fra å ...

Dagens rentesituasjon i Norge

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Det har skjedd svært mye i økonomiverden så langt i 2015, der man blant annet har vært med på en dramatisk nedgang i oljeprisen, en brå kursendring i den sveitsiske francen og ikke minst en solid nedgang i det norske rentenivået. Den norske kronen har i flere måneder nå vært nærmest skremmende svak i forhold til dollar og euro, noe som blant annet har ført til lavere styringsrente her på hjemmebane.

Dagens rentesituasjon i Norge

 

For de fleste nordmenn så er dette gode nyheter, med lavere rente på boliglånet og tusenlapper spart hver eneste måned. Men samtidig så betyr det også at renten på sparing har blitt lavere, noe som ikke er like gunstig for alle. Les videre for å få en oppdatering på rentesituasjonen i Norge i dag!

Derfor senket de sentralrenten
Det var i midten av desember 2014 at Norges Bank tok grep i et forsøk på å forsterke den norske kronen i det internasjonale markedet. Lave oljepriser er den fremste årsaken til at den norske økonomien har blitt svekket det siste halve året, og det fører naturligvis til ringvirkninger. Den 11. desember ble styringsrenten kuttet med 0,25 prosentpoeng, til stor glede for mange nordmenn. Det er først og fremst de med boliglån som sparer penger på dette, og ekspertene mener at det aldri har vært et bedre tidspunkt å kjøpe bolig på.

Kuttet førte til at nesten utelukkende alle norske banker senket renten på sine boliglån, noe som førte til at mange nordmenn sparer hundre- eller tusenlapper hver eneste måned på boliglånet. Det var også ventet at sentralbanken skulle kutte styringsrenten også i slutten av mars, men sentralbanken overrasket de fleste da de annonserte at styringsrenten forble uendret på 1,25 prosent.

Derimot er det ventet at sentralbanken kommer til å senke styringsrenten ytterligere før sommeren, og mange mener at det er tilnærmet 100 prosent sikkert at dette kommer til å skje. Men hva betyr dette for deg? Les videre!

Dette betyr kuttet av styringsrenten for deg
Når sentralbanken velger å kutte styringsrenten, så betyr det at den norske økonomien ser dårlig ut og dette er et forsøk på å rette opp i det. Dette har først og fremst positive ringvirkninger for den gjennomsnittlige nordmann, som at boliglånet blir billigere, samtidig som det blir enklere å få boliglån. Derimot er en av ulempene at renten på sparekontoer går ned i takt med at boliglånet blir billigere, slik at de som leier bolig og sparer på BSU vil komme dårlig ut av det.

Samtidig så kan den norske kronen bli svakere i forhold til utenlandsk valuta. Det kan bety at man gjennom 2015 vil se økte priser på importerte varer, samtidig som utenlandsreiser vil bli mer kostbare. Det er nødvendigvis ikke hele sannheten, for den norske kronen kan styrke seg selv om styringsrenten går nedover.

Kommentarer   

 
Nora
0 #4 Nora 20-09-2015 12:06
På dagens rente situasjon sikkert påvirker den økonomiske situasjonen i eurosonen :-)
Siter
 
 
Olaf
0 #3 Olaf 17-09-2015 08:38
Gresk utgang fra eurosonen kan forverre den økonomiske situasjonen i andre land.
Siter
 
 
Kristian
0 #2 Kristian 02-06-2015 11:09
Jeg ble interesserte meg av denne artikkelen. Jeg har et boliglån, så jeg ønsker å interessere så lave som mulig.
Siter
 
 
Knut
+1 #1 Knut 02-06-2015 09:56
Veldig interessert er deg artikkelen. Det er derfor jeg prøver å holde tritt med renter og valutakurser :roll:
Siter
 

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode